Zonneboiler Sinderen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Sinderen? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl check jij uitgebreide details die helpen bij een zonneboiler kopen in Sinderen.

zonneboiler systeem installeren in 7065

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1650.
 • Een gemiddelde woning in Oude IJsselstreek verbruikt 1540 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7065
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Sinderen vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Sinderen! Door middel van deze pagina ontdek je simpel en snel een competente installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Oude IJsselstreek. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een schema met erkende installateurs in je omgeving. Bijgaand bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificering. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie voorziet in heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. In de basis relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Sinderen. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Sinderen fluctueren tussen de €2875 en €3250, met installatie. Dit duurzame product kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor diverse mogelijkheden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €90 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.625€45
100 liter2€2.800 – €3.050€80
200 liter2€3.100 – €3.825€145
300 liter3€4.475 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-sinderen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de info verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Op basis van deze data kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte via een zonneboiler monteur in Sinderen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is recentelijk verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle producten die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €550 tot €1600. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Sinderen

 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 1000 LE-2), vermogen 3875 [KW], €2635 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 400-10m2), vermogen 3381 [KW], €2299 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Oude IJsselstreek soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.oude-ijsselstreek.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Sinderen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Sinderen!

 • De warmtepomp: wint warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!