Zonneboiler Ulft

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Ulft? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via deze website check je actuele details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ulft.

zonneboiler systeem installeren in 7071

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1250.
 • Een alledaags huishouden in Oude IJsselstreek gebruikt 1540 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €65 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7071
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Ulft vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Ulft! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Oude IJsselstreek. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installateurs in de regio. Hierna tref jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product voorziet in je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). De installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Ulft. Zo’n systeem is goed te combineren met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Ulft komen gemiddeld uit tussen €2475 en €4300, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt check je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor een paar omstandigheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €110 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€70
100 liter2€2.750 – €3.150€90
200 liter2€3.150 – €3.875€135
300 liter3€4.400 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-ulft

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten wij ook naar wie verdere info verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Het betreft de grootte en staat van isolatie. Interessant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Jij krijgt snel een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Ulft (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is in 2017 verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €750 tot wel €1300. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ulft

 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BST), vermogen 980 [KW], €666 subsidie.
 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-4,8m2), vermogen 1636 [KW], €1112 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3193 [KW], €2171 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Oude IJsselstreek soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.oude-ijsselstreek.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Ulft aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ulft!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!