Zonneboiler Varsselder

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Varsselder? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref je bruikbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Varsselder.

zonneboiler systeem installeren in 7076

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1000.
 • Een alledaags gezin in Oude IJsselstreek stookt 1540 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7076
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Varsselder vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Varsselder! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je gemakkelijk een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Oude IJsselstreek. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf tref je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Bekijk eens KviNL, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit systeem zorgt voor heet water in huis en een warme woning. De installatie wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bovenal relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Varsselder. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Varsselder fluctueren tussen de €2650 en €4250, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt check jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor een paar voorbeelden de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €70 per jaar (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€40
100 liter2€2.825 – €3.075€75
200 liter2€3.200 – €3.800€145
300 liter3€4.550 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-varsselder

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze info kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Varsselder (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €600 tot €1250. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Varsselder

 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 CQP), vermogen 1902 [KW], €1293 subsidie.
 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-7,5m2), vermogen 2849 [KW], €1937 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3394 [KW], €2308 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Oude IJsselstreek wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.oude-ijsselstreek.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Varsselder aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Varsselder!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!