Zonneboiler Breedenbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Breedenbroek? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze tool doorzoek je handige details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Breedenbroek.

zonneboiler systeem installeren in 7084

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1650.
 • Een gemiddeld gezin in Oude IJsselstreek stookt 1540 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €80 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7084
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Breedenbroek vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Breedenbroek! Aan de hand van deze website bekijk je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Oude IJsselstreek. Of klik door naar de website kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit jouw provincie. Bijgaand lees je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product zorgt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Vooral toegepast door grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Breedenbroek. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Breedenbroek schommelen tussen de €2450 en €3850, met montage. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op deze pagina lees jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor een paar situatiesde investering en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €95 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.500€55
100 liter2€2.825 – €3.050€75
200 liter2€3.175 – €3.825€145
300 liter3€4.600 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-breedenbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de info verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze data kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij krijgt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Breedenbroek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle modellen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot €1900. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Breedenbroek

 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 LE-2), vermogen 1437 [KW], €977 subsidie.
 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-4,8m2), vermogen 1808 [KW], €1379 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3455 [KW], €2349 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Oude IJsselstreek mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.oude-ijsselstreek.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Breedenbroek aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Breedenbroek!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!