Zonneboiler Glane

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Glane? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via onze tool lees je accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Glane.

zonneboiler systeem installeren in 7585

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een doorsnee gezin in Losser stookt 1650 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7585
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Glane vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Glane! Dankzij onze vergelijker achterhaal je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Losser. Of probeer de website Qbis.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op recensies en relevante keurmerken. Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval is er de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. Met name relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Glane. Een zonneboiler is goed te combineren met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Glane zitten gemiddeld tussen €2575 en €3650, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor enkele voorbeelden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €55 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€50
100 liter2€2.850 – €3.100€80
200 liter2€3.125 – €3.925€130
300 liter3€4.400 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-glane

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het helder naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Op basis van deze informatie kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. U ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Glane (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot €1425. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Glane

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 23 bs 160 a label), vermogen 1384 [KW], €941 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S300-50T), vermogen 2294 [KW], €1560 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 PAWT), vermogen 2027 [KW], €1378 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Losser een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.gemeentelosser.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Glane aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Glane!

 • Warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!