Zonneboiler de Lutte

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in de Lutte? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem kent twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze tool vind jij handige informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in de Lutte.

zonneboiler systeem installeren in 7587

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1350.
 • Een gemiddelde woning in Losser verbruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7587
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in de Lutte vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in de Lutte! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check je eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Losser. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs in de regio. Verderop lees jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze installatie houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bijzonder toepasbaar op grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een grote vraag naar warm water. Wegens aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in de Lutte. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2022 zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler de Lutte fluctueren tussen de €2825 en €3850, met montage. Het systeem heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor verscheide omstandigheden de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €55 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€45
100 liter2€2.800 – €3.050€100
200 liter2€3.250 – €3.800€135
300 liter3€4.550 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-de-lutte

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten wij ook naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Met het energieverbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in de Lutte (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €875 tot wel €1750. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in de Lutte

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc23 bs 300 a label), vermogen 1467 [KW], €998 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S200-4.0V), vermogen 1850 [KW], €1258 subsidie.
 • A.O. Smith (SGS 30/300/3C), vermogen 2426 [KW], €1650 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Losser mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.gemeentelosser.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte de Lutte aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in de Lutte!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!