Zonneboiler De Pol

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in De Pol? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl lees jij omvangrijke gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in De Pol.

zonneboiler systeem installeren in 8337

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een doorsnee gezin in Steenwijkerland verbruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8337
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in De Pol vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in De Pol! D.m.v. onze vergelijker vind je moeiteloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Steenwijkerland. Of bezoek de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installateurs in je omgeving. Bijgaand achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie regelt het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in De Pol. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler De Pol vinden we terug ergens tussen de €2450 en €4450, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder lees je voor een variatie aan situatiesde kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €180 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.650€70
100 liter2€2.800 – €3.150€95
200 liter2€3.125 – €3.950€140
300 liter3€4.600 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-de-pol

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om te weten hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Geholpen door het energieverbruik kan de expert een goed advies geven.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in De Pol (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle types die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €600 tot €1400. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in De Pol

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3635 [KW], €2472 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 390 2C), vermogen 1760 [KW], €1497 subsidie.
 • Eco2All (ECO-600HSS-4DTH), vermogen 3470 [KW], €2360 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Steenwijkerland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.steenwijkerland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte De Pol aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in De Pol!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!