Zonneboiler Mildam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Mildam? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie kent 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij praktische details die helpen bij een zonneboiler kopen in Mildam.

zonneboiler systeem installeren in 8454

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Heerenveen stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Concreet: een forse besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8454
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Mildam vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Mildam! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker vind je eenvoudig een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Heerenveen. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met professionele installateurs in de buurt. Verderop vind jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Het systeem behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Mildam. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Mildam vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3200, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De investering komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Verderop vind je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor verschillende situatiesde investering en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €120 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€60
100 liter2€2.800 – €3.050€90
200 liter2€3.125 – €3.950€130
300 liter3€4.475 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-mildam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze info kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Jij ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Mildam (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recentelijk uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle artikelen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €800 tot wel €1400. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Mildam

 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2082 [KW], €1416 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC18+FKS 600L), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.
 • Solvis (SolvisBen + 2 C-254-AR), vermogen 1886 [KW], €1432 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Heerenveen mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.heerenveen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Mildam aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Mildam!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!