Zonneboiler Nieuweschoot

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Nieuweschoot? Middels een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze tool ontdek je uitgebreide raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Nieuweschoot.

zonneboiler systeem installeren in 8452

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een standaard woning in Heerenveen stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8452
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Nieuweschoot vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Nieuweschoot! Door gebruik te maken van onze tool vind je simpel en snel een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Heerenveen. Of ga naar de website kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs in je omgeving. Onderstaand tref jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie wordt gebruikt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral aantrekkelijk voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Nieuweschoot. Deze installatie is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Nieuweschoot zitten gemiddeld tussen €2525 en €3850, met installatie. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op onze website lees je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor enkele omstandigheden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €135 per jaar (energieprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€65
100 liter2€2.950 – €3.100€105
200 liter2€3.150 – €3.900€130
300 liter3€4.525 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-nieuweschoot

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten we naar wie de informatie verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Middels deze info kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Nieuweschoot (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle types die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €575 tot €1300. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nieuweschoot

 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.
 • H-Energiesystemen (Zonneboiler ZB2-265), vermogen 2596 [KW], €1765 subsidie.
 • NIBE (VVM 500 / FP215P (2 st) / SCA 30), vermogen 1783 [KW], €1212 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Heerenveen soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.heerenveen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nieuweschoot aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nieuweschoot!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!