Zonneboiler Oudeschoot

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Oudeschoot? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze tool tref je veelzijdige info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oudeschoot.

zonneboiler systeem installeren in 8451

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2800.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een gemiddeld gezin in Heerenveen stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8451
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Oudeschoot vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Oudeschoot! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl tref je verrassend eenvoudig een professionele installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Heerenveen. Of bezoek Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box tref je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Vanwege beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oudeschoot. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Oudeschoot komen gemiddeld uit tussen €2800 en €3900, met montage. Het product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina bekijk je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor diverse gevallen de investering en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €135 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.500€55
100 liter2€2.925 – €3.200€80
200 liter2€3.175 – €3.900€140
300 liter3€4.400 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-oudeschoot

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om na te gaan hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Met deze statistieken kan de installateur een goed advies geven.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld de omvang en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oudeschoot (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd in 2017 verhoogd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €850 tot €1550. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oudeschoot

 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.
 • Termicol (T2IA4/800S), vermogen 2611 [KW], €1775 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,515×3,075m indaksysteem), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Heerenveen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.heerenveen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Oudeschoot aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Oudeschoot!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!