Zonneboiler Terband

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Terband? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je bruikbare gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Terband.

zonneboiler systeem installeren in 8449

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een alledaags gezin in Heerenveen stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €160 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8449
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Terband vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Terband! Met behulp van onze tool bekijk je probleemloos een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Heerenveen. Of bezoek de website kvinl.nl voor een database met erkende installateurs uit de gemeente. Bijgaand lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook reviews en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product wordt gebruikt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name toegepast door grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Terband. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je ruimte nodig voor het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Terband fluctueren tussen de €2450 en €3650, met monteren & installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De investering kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Hierna tref je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor verschillende gevallen de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €130 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€60
100 liter2€2.750 – €3.175€105
200 liter2€3.275 – €3.950€125
300 liter3€4.475 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-terband

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan de inhoud en de isolatiewaarden. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. U krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Terband (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle producten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €625 tot wel €1425. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Terband

 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.
 • Termicol (T2IA4/500SM), vermogen 2828 [KW], €1923 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,055×5,095m indaksysteem), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Heerenveen mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.heerenveen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Terband aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Terband!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!