Zonneboiler Oranjewoud

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Oranjewoud? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze tool doorzoek je toepasbare gegevens over een zonneboiler kopen in Oranjewoud.

zonneboiler systeem installeren in 8453

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een doorsnee gezin in Heerenveen verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €140 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8453
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Oranjewoud vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Oranjewoud! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check je probleemloos een competente installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Heerenveen. Of ga naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installateurs uit de gemeente. Verderop lees je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en certificering. Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Middels het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Bovenal interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Door beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Oranjewoud. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Oranjewoud vinden we terug ergens tussen de €2850 en €4200, inclusief installeren. De installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Hierna ontdek jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor velerlei situatiesde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €170 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.550€60
100 liter2€2.950 – €3.100€100
200 liter2€3.275 – €3.800€135
300 liter3€4.400 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-oranjewoud

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Door het verbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Het betreft aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Oranjewoud (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1050. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oranjewoud

 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1234 [KW], €839 subsidie.
 • H-Energiesystemen (Zonneboiler ZB3-480), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.
 • Solvis (SolvisBen + 2 C-254-E), vermogen 1806 [KW], €1378 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Heerenveen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.heerenveen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oranjewoud aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Oranjewoud!

 • De warmtepomp: genereert energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!