Zonneboiler Gersloot

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Gersloot? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker tref jij actuele aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Gersloot.

zonneboiler systeem installeren in 8457

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een gemiddeld huishouden in Heerenveen stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8457
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Gersloot vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Gersloot! Dankzij onze vergelijker achterhaal je simpel en snel een geschikte installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Heerenveen. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Verderop ontdek je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor je watervoorziening en een warme woning. De installatie wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lagere prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Gersloot. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Gersloot liggen tussen de €2825 en €3900, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de specificaties van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een variatie aan gevallen de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €145 op jaarbasis (gasprijs september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€70
100 liter2€2.950 – €3.025€105
200 liter2€3.175 – €3.850€110
300 liter3€4.425 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-gersloot

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Gersloot (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €450 tot €1525. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gersloot

 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2656 [KW], €1806 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.500), vermogen 1488 [KW], €1012 subsidie.
 • Brink Climate Systems (Sun Set CV 1-150 horizontaal), vermogen 1047 [KW], €712 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Heerenveen een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.heerenveen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Gersloot aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Gersloot!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!