Zonneboiler Katlijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Katlijk? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Via onze tool doorzoek je veelzijdige aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Katlijk.

zonneboiler systeem installeren in 8455

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een alledaags huishouden in Heerenveen verbruikt 1430 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €70 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8455
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Katlijk vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Katlijk! Door gebruik te maken van deze website vind je gemakkelijk een competente installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Heerenveen. Of ga naar de website kvinl.nl voor informatie over ervaren installateurs uit de buurt. Hierna achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op referenties en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Het product wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Met name toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Katlijk. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Katlijk vinden we terug ergens tussen de €2675 en €3050, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op deze pagina tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor een variatie aan gevallen de kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €130 per jaar (energieprijzen september 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.500€60
100 liter2€2.950 – €3.125€105
200 liter2€3.125 – €3.950€120
300 liter3€4.525 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-katlijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om te weten hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Met deze statistieken kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Denk aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Katlijk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle apparaten die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €700 tot wel €1875. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Katlijk

 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2597 [KW], €1766 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2 CPC 24 ESRS 200), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.
 • Solvis (SolvisBen + 1 LU 304), vermogen 1381 [KW], €1089 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Heerenveen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.heerenveen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Katlijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Katlijk!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!