Zonneboiler De Knipe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in De Knipe? Dankzij het zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Het product bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. onze website check je bruikbare details die helpen bij een zonneboiler kopen in De Knipe.

zonneboiler systeem installeren in 8456

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een doorsnee huishouden in Heerenveen stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8456
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in De Knipe vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in De Knipe! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Heerenveen. Of check de website Qbis.nl voor informatie over competente installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na referenties en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). De installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toegepast door grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in De Knipe. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler De Knipe fluctueren tussen de €2700 en €3000, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder lees je voor een paar mogelijkheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €150 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.675€65
100 liter2€2.950 – €3.025€80
200 liter2€3.175 – €3.925€120
300 liter3€4.600 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-de-knipe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Van belang zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. U ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in De Knipe (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €725 tot €1625. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Knipe

 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1269 [KW], €863 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.400), vermogen 1497 [KW], €1018 subsidie.
 • Solvis (SolvisBen + 1 F-553-I), vermogen 278 [KW], €2040 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Heerenveen een groene lening of kleine subsidie. Zie www.heerenveen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte De Knipe aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in De Knipe!

 • Warmtepomp: wint energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!