Zonneboiler Akkrum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Akkrum? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van deze website lees je actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Akkrum.

zonneboiler systeem installeren in 8491

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1200.
 • Een alledaags huishouden in Heerenveen verbruikt 1430 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8491
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Akkrum vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Akkrum! Geholpen door onze vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Heerenveen. Of bezoek kvinl.nl waar je een database treft met goede installateurs uit de buurt. Onderstaand vind je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem behelst een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. Voornamelijk toegepast door grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Akkrum. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Akkrum variëren tussen €2625 en €3950, inclusief installeren. Dit product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Hierna tref je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor een variatie aan mogelijkheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €80 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€70
100 liter2€2.800 – €3.125€100
200 liter2€3.125 – €3.875€115
300 liter3€4.475 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-akkrum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de info verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Met deze data kan de specialist een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Beschrijf de woning. Het betreft de inhoud en de isolatiewaarden. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Akkrum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €525 tot €1750. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Akkrum

 • ZonZoektVloer (ZonZoektVloer003), vermogen 3233 [KW], €2198 subsidie.
 • ZBPro (HR 800 – 16), vermogen 3548 [KW], €2413 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/TWL-S-200L-B), vermogen 1904 [KW], €1295 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Heerenveen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.heerenveen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Akkrum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Akkrum!

 • De warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!