Zonneboiler Nijelamer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Nijelamer? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze website bekijk jij accurate gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Nijelamer.

zonneboiler systeem installeren in 8487

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €800.
 • Een gemiddelde woning in Weststellingwerf stookt 1590 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8487
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Nijelamer vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Nijelamer! Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Weststellingwerf. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven in de regio. Verderop tref jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Voornamelijk toegepast door bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lagere prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Nijelamer. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er structuren met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Nijelamer schommelen tussen de €2925 en €3100, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Verderop vind jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor velerlei scenario’sde geschatte prijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €175 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€40
100 liter2€2.750 – €3.125€80
200 liter2€3.100 – €4.000€120
300 liter3€4.450 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-nijelamer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie verdere info verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt snel een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Nijelamer (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle modellen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot wel €1250. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Nijelamer

 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2146 [KW], €1459 subsidie.
 • ZBPro (HR 200 – 8), vermogen 937 [KW], €637 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-15T/TWL-S-150L-B), vermogen 1123 [KW], €764 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Weststellingwerf een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.weststellingwerf.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nijelamer aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nijelamer!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!