Zonneboiler Munnekeburen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Munnekeburen? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze website bekijk je praktische toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Munnekeburen.

zonneboiler systeem installeren in 8485

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Subsidies lopen op tot wel €700.
 • Een gemiddeld huishouden in Weststellingwerf stookt 1590 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8485
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Munnekeburen vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Munnekeburen! D.m.v. deze pagina ontdek je zonder problemen een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Weststellingwerf. Of bezoek Qbis.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop vind jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product is toepasbaar voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Zeker een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Munnekeburen. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er installaties met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Munnekeburen zitten gemiddeld tussen €2525 en €4350, inclusief installeren. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor enkele situatiesde kostprijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €100 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.575€55
100 liter2€2.775 – €3.075€90
200 liter2€3.275 – €3.800€140
300 liter3€4.525 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-munnekeburen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Denk aan de omvang en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen een week een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Munnekeburen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle artikelen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €825 tot €1350. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Munnekeburen

 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3138 [KW], €2134 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 500-4-2510), vermogen 3085 [KW], €2098 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-TWS2 500A+), vermogen 2096 [KW], €1425 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Weststellingwerf mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.weststellingwerf.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Munnekeburen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Munnekeburen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!