Zonneboiler Oldetrijne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Oldetrijne? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker vind je handige adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oldetrijne.

zonneboiler systeem installeren in 8479

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1550.
 • Een gemiddelde woning in Weststellingwerf gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8479
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Oldetrijne vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Oldetrijne! Met behulp van onze tool vind je verrassend eenvoudig een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Weststellingwerf. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Het product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie springt de CV-brander bij. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Dankzij dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oldetrijne. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk is er nog een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Oldetrijne liggen tussen de €2675 en €3300, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor velerlei gevallen de kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €60 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.600€40
100 liter2€2.925 – €3.000€85
200 liter2€3.150 – €4.000€125
300 liter3€4.550 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-oldetrijne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Met deze data kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Oldetrijne (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is recent verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €625 tot €1900. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oldetrijne

 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2844 [KW], €1934 subsidie.
 • Stiebel Eltron (Zonneset SBB 500/3), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 9m²-HSP1 500A+), vermogen 3343 [KW], €2273 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Weststellingwerf mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.weststellingwerf.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Oldetrijne aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Oldetrijne!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!