Zonneboiler Oldeholtpade

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Oldeholtpade? Via een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze vergelijker doorzoek jij samengestelde informatie over een zonneboiler kopen in Oldeholtpade.

zonneboiler systeem installeren in 8474

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1700.
 • Een doorsnee gezin in Weststellingwerf verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €115 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8474
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Oldeholtpade vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Oldeholtpade! Door middel van onze tool vind je gemakkelijk een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Weststellingwerf. Of ga naar de website kvinl.nl voor een schema met competente installateurs uit de buurt. Onderstaand lees jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie draagt zorg voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Het systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oldeholtpade. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Oldeholtpade zitten gemiddeld tussen €2475 en €4450, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt bepaald door het type zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op deze pagina check jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor een aantal scenario’sde geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €115 per jaar (gasprijzen september 2023). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€60
100 liter2€2.925 – €3.075€80
200 liter2€3.175 – €3.975€120
300 liter3€4.400 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-oldeholtpade

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze statistieken kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld de omvang en de staat van de isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Er volgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Oldeholtpade (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €700 tot €1725. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Oldeholtpade

 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2731 [KW], €1857 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.400), vermogen 3088 [KW], €2100 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 6m²-HSP1 500A+), vermogen 3009 [KW], €2046 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Weststellingwerf een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.weststellingwerf.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oldeholtpade aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oldeholtpade!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!