Zonneboiler Nieuwebrug

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Nieuwebrug? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem wordt opgebouwd door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Nieuwebrug.

zonneboiler systeem installeren in 8469

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4200.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een doorsnee gezin in Heerenveen verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8469
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwebrug vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Nieuwebrug! Aan de hand van onze website ontdek je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Heerenveen. Of check de website kvinl.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in de regio. Verderop lees je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Via het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie kan benut worden voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). De installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan springt de CV-brander bij. Bovenal aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Omwille van interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Nieuwebrug. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Nieuwebrug komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3600, met monteren & installeren. Het product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op deze pagina vind je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor een paar voorbeelden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €165 per jaar (energieprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€40
100 liter2€2.900 – €3.050€90
200 liter2€3.175 – €3.925€125
300 liter3€4.475 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-nieuwebrug

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Met deze info kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke andere systemen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Nieuwebrug (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle modellen die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €775 tot €1000. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwebrug

 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.
 • Econo (L54HPCPC-500-H2), vermogen 361 [KW], €2455 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 6m²-HSP1 300A+), vermogen 2911 [KW], €1979 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Heerenveen soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.heerenveen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwebrug aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nieuwebrug!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!