Zonneboiler Sintjohannesga

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Sintjohannesga? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze website doorzoek je praktische details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sintjohannesga.

zonneboiler systeem installeren in 8464

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een gemiddeld gezin in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €125 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8464
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Sintjohannesga vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Sintjohannesga! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl bekijk je snel een vakbekwame installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente De Fryske Marren. Of surf naar de website Qbis.nl waar je een database treft met geschikte installateurs in de buurt. Onderstaand lees je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product wordt gebruikt voor het warme water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Vooral toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Sintjohannesga. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Sintjohannesga variëren tussen €2975 en €3550, inclusief plaatsing. Dit product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Hierna check je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor een aantal voorbeelden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €75 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.700€60
100 liter2€2.775 – €3.025€95
200 liter2€3.275 – €3.875€130
300 liter3€4.550 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-sintjohannesga

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Met deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan aantal kamers en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Sintjohannesga (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle systemen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €775 tot wel €1275. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Sintjohannesga

 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 750L 4x SkR 500), vermogen 2889 [KW], €1965 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 3 m²-HSP1 300A+), vermogen 1622 [KW], €1103 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente De Fryske Marren soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.defryskemarren.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Sintjohannesga aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Sintjohannesga!

 • Warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!