Zonneboiler Rotsterhaule

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Rotsterhaule? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels zonneboilerrevolutie.nl tref je waardevolle gegevens over een zonneboiler kopen in Rotsterhaule.

zonneboiler systeem installeren in 8463

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1500.
 • Een standaard woning in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8463
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Rotsterhaule vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Rotsterhaule! Aan de hand van deze pagina bekijk je eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Fryske Marren. Of probeer Qbis.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf tref je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product regelt warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral relevant voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Rotsterhaule. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Rotsterhaule vinden we terug ergens tussen de €2950 en €3800, met installatie. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op deze pagina bekijk je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind jij voor meerdere voorbeeldsituaties de totaalprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €145 per jaar (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€50
100 liter2€2.750 – €3.125€95
200 liter2€3.150 – €3.850€130
300 liter3€4.475 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-rotsterhaule

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Aan de hand van deze data kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Rotsterhaule (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €675 tot wel €1550. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rotsterhaule

 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 549 [KW], €373 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 500L 3x SCE202-M), vermogen 2368 [KW], €1610 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (2x Platinstar CPC 24 + HSSFHM 1000 WT1), vermogen 3594 [KW], €2444 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente De Fryske Marren soms een extra tegemoetkoming. Zie www.defryskemarren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Rotsterhaule aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Rotsterhaule!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!