Zonneboiler Luinjeberd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Luinjeberd? Via een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl check jij praktische raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Luinjeberd.

zonneboiler systeem installeren in 8459

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een doorsnee gezin in Heerenveen verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €110 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8459
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Luinjeberd vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Luinjeberd! Via de zonneboiler-vergelijker vind je eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Heerenveen. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf ontdek je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op referenties en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor je watervoorziening en een warme woning. Het systeem bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. In de basis toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Luinjeberd. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Luinjeberd schommelen tussen de €2550 en €4500, met monteren & installeren. Dit product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, het volume van het buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt tref je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor enkele omstandigheden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €55 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€65
100 liter2€2.950 – €3.200€105
200 liter2€3.200 – €3.925€135
300 liter3€4.425 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-luinjeberd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas en elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Met het verbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. U ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Luinjeberd (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €700 tot wel €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Luinjeberd

 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1207 [KW], €821 subsidie.
 • 123-Kaminofen (Combi A label CPC 24 + TS-SS 300), vermogen 1869 [KW], €1271 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1x CPC18 + 1x CPC24 + 1x FKS 1000), vermogen 3466 [KW], €2357 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Heerenveen mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.heerenveen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Luinjeberd aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Luinjeberd!

 • Een warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!