Zonneboiler Oudehaske

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Oudehaske? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Via onze tool ontdek je waardevolle details aangaande een zonneboiler kopen in Oudehaske.

zonneboiler systeem installeren in 8465

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1500.
 • Een gemiddelde woning in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €160 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8465
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Oudehaske vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Oudehaske! D.m.v. deze pagina vind je zonder problemen een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente De Fryske Marren. Of check echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installateurs uit de buurt. Bijgaand vind jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door lagere prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oudehaske. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Oudehaske variëren tussen €2825 en €4350, inclusief plaatsing. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Hierna tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor velerlei omstandigheden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €55 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.675€45
100 liter2€2.775 – €3.000€95
200 liter2€3.225 – €3.925€130
300 liter3€4.525 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-oudehaske

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de benodigde info verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze informatie kan de installateur een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Oudehaske (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €800 tot wel €1475. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oudehaske

 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1039 [KW], €707 subsidie.
 • Econo (S8HPCPC-150-eco), vermogen 788 [KW], €536 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 3 m²-HSP1 400A+), vermogen 1662 [KW], €1130 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente De Fryske Marren mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.defryskemarren.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Oudehaske aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oudehaske!

 • Warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!