Zonneboiler Haskerdijken

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Haskerdijken? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels onze tool ontdek je bruikbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Haskerdijken.

zonneboiler systeem installeren in 8468

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1550.
 • Een alledaags gezin in Heerenveen gebruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €110 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8468
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Haskerdijken vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Haskerdijken! Via deze pagina achterhaal je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Heerenveen. Of check de website echteinstallateur.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven in de buurt. Hierna tref je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook recensies en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: heet water in huis en een warme woning. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Met name relevant voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Haskerdijken. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Haskerdijken komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3500, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna lees jij voor verscheide gevallen de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €120 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.675€50
100 liter2€2.825 – €3.125€95
200 liter2€3.100 – €3.875€145
300 liter3€4.450 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-haskerdijken

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. U ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Haskerdijken (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle types die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €625 tot €1025. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Haskerdijken

 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.
 • Econo (S18HPCPC-200-2), vermogen 1700 [KW], €1156 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 4m2-HSP1 400A+), vermogen 1971 [KW], €1340 subsidie.

Naast de subsidie van het RVObiedt de gemeente Heerenveen een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.heerenveen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Haskerdijken aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Haskerdijken!

 • De warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!