Zonneboiler Sonnega

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Sonnega? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. deze website ontdek je waardevolle toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sonnega.

zonneboiler systeem installeren in 8478

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Weststellingwerf gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8478
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Sonnega vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Sonnega! D.m.v. onze vergelijker ontdek je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Weststellingwerf. Of check kvinl.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand tref jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en certificering. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral toegepast door grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Sonnega. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Sonnega vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3300, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op deze pagina lees jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor een aantal voorbeeldsituaties de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €140 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.675€45
100 liter2€2.900 – €3.200€85
200 liter2€3.250 – €4.000€115
300 liter3€4.500 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-sonnega

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Het betreft de inhoud en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U krijgt binnen een week een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Sonnega (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is recent verder verruimd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle artikelen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €625 tot wel €1375. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Sonnega

 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1769 [KW], €1203 subsidie.
 • Stiebel Eltron (Zonneset SBB 400/2), vermogen 1479 [KW], €1006 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 8m²-HSP1 1000A+), vermogen 3324 [KW], €2260 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Weststellingwerf een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.weststellingwerf.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Sonnega aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Sonnega!

 • Warmtepomp: genereert energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!