Zonneboiler Nijeholtpade

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Nijeholtpade? Middels een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je handige aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Nijeholtpade.

zonneboiler systeem installeren in 8475

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een alledaags huishouden in Weststellingwerf gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8475
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Nijeholtpade vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Nijeholtpade! Met behulp van onze tool achterhaal je probleemloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Weststellingwerf. Of benader echteinstallateur.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand lees jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product draagt zorg voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij scherpe prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Nijeholtpade. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In september 2022 zijn er systemen met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Nijeholtpade komen gemiddeld uit tussen €2650 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor verscheide voorbeelden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €80 per jaar (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.525€65
100 liter2€2.775 – €3.200€90
200 liter2€3.275 – €3.950€140
300 liter3€4.525 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-nijeholtpade

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze info kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt z.s.m. een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nijeholtpade (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle installaties die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €475 tot wel €1725. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nijeholtpade

 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1728 [KW], €1175 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.800 okoline-prof), vermogen 3558 [KW], €2419 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 1500A+), vermogen 3451 [KW], €2347 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Weststellingwerf wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.weststellingwerf.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Nijeholtpade aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Nijeholtpade!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte middels de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!