Zonneboiler Oldelamer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Oldelamer? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl check je omvangrijke gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Oldelamer.

zonneboiler systeem installeren in 8486

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1850.
 • Een doorsnee huishouden in Weststellingwerf stookt 1590 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8486
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Oldelamer vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Oldelamer! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een erkende installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Weststellingwerf. Of surf naar de website kvinl.nl voor lijstjes met geschikte installateurs uit de buurt. Hieronder check je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie zorgt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). De installatie behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Met name toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oldelamer. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Oldelamer schommelen tussen de €2875 en €4350, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt lees jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor diverse mogelijkheden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €180 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€55
100 liter2€2.800 – €3.125€105
200 liter2€3.225 – €3.800€130
300 liter3€4.450 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-oldelamer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Het betreft de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Je krijgt z.s.m. een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Oldelamer (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle artikelen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oldelamer

 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2929 [KW], €1992 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 500-5-2108), vermogen 3136 [KW], €2132 subsidie.
 • Kingspan (Aquaheat Solar 500), vermogen 3307 [KW], €2249 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Weststellingwerf een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.weststellingwerf.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Oldelamer aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oldelamer!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!