Zonneboiler Slijkenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Slijkenburg? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze vergelijker ontdek jij actuele informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Slijkenburg.

zonneboiler systeem installeren in 8489

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1500.
 • Een doorsnee gezin in Weststellingwerf stookt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Concreet: een interessante besparing van +/- €105 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8489
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Slijkenburg vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Slijkenburg! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Weststellingwerf. Of probeer de website Qbis.nl voor informatie over betrouwbare installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf bekijk jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op recensies en certificering. Denk aan VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product regelt heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Bovenal relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Slijkenburg. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In september 2022 kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Slijkenburg vinden we terug ergens tussen de €2750 en €3800, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op onze website tref jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind jij voor meerdere voorbeelden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €65 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€55
100 liter2€2.825 – €3.050€95
200 liter2€3.225 – €3.800€120
300 liter3€4.475 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-slijkenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de info aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Op basis van deze info kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. U krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Slijkenburg (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot €1275. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Slijkenburg

 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2668 [KW], €1814 subsidie.
 • ZBPro (HR 500 – 16), vermogen 3105 [KW], €2111 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/TWL-S-200L-B), vermogen 1441 [KW], €980 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Weststellingwerf wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.weststellingwerf.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Slijkenburg aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Slijkenburg!

 • Warmtepomp: wint energie via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!