Zonneboiler Aldeboarn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Aldeboarn? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 delen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze vergelijker lees je samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Aldeboarn.

zonneboiler systeem installeren in 8495

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €900.
 • Een doorsnee huishouden in Heerenveen verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8495
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Aldeboarn vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Aldeboarn! Middels onze tool ontdek je eenvoudig een competente installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Heerenveen. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met competente installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product is geschikt voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Aldeboarn. Zo’n systeem is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Aldeboarn zitten gemiddeld tussen €2800 en €3300, inclusief installeren. Dit product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op onze website tref jij meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verscheide situatiesde investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €80 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.550€70
100 liter2€2.800 – €3.000€75
200 liter2€3.150 – €3.825€145
300 liter3€4.450 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-aldeboarn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze info kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Aldeboarn (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot €1400. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Aldeboarn

 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 2x VFK 155 V), vermogen 1933 [KW], €1314 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 200-2-2108), vermogen 1605 [KW], €1091 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-S-300L-B), vermogen 2144 [KW], €1458 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Heerenveen mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.heerenveen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Aldeboarn aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Aldeboarn!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!