Zonneboiler Terherne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Terherne? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door deze pagina ontdek je omvangrijke toelichtingen over een zonneboiler kopen in Terherne.

zonneboiler systeem installeren in 8493

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €800.
 • Een doorsnee huishouden in De Fryske Marren verbruikt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8493
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Terherne vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Terherne! Dankzij onze vergelijker ontdek je simpel en snel een goede installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente De Fryske Marren. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf vind je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie springt de CV-brander bij. In de basis een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Terherne. Deze oplossing is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er structuren met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Terherne vinden we terug ergens tussen de €2750 en €3200, inclusief plaatsing. Het product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor verschillende situatiesde kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €180 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€55
100 liter2€2.875 – €3.150€105
200 liter2€3.225 – €3.975€130
300 liter3€4.400 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-terherne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan de omvang en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U ontvangt zeer binnenkort een complete offerte van een zonneboiler monteur in Terherne (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €750 tot €1450. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Terherne

 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 2x VFK 155 H), vermogen 1914 [KW], €1302 subsidie.
 • ZBPro (HR 1000 – 16 – 3), vermogen 3487 [KW], €2371 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/TWL-S-300L-B), vermogen 1935 [KW], €1316 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente De Fryske Marren soms een extra tegemoetkoming. Zie www.defryskemarren.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Terherne aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Terherne!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!