Zonneboiler West-Terschelling

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in West-Terschelling? Dankzij het zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product kent 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Met behulp van onze website check jij uitgebreide adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in West-Terschelling.

zonneboiler systeem installeren in 8881

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3000.
 • De subsidies lopen op tot €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in Terschelling stookt 1600 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €55 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8881
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in West-Terschelling vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in West-Terschelling! Via onze vergelijker achterhaal je snel een betrouwbare installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Terschelling. Of bezoek de website Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs uit de gemeente. Bijgaand achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook referenties en certificaten en keurmerken. Denk aan KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Voornamelijk relevant voor grote woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in West-Terschelling. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In februari 2024 zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De kosten zonneboiler West-Terschelling schommelen tussen de €2675 en €3350, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op onze website lees je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor meerdere voorbeelden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €180 per jaar (gasprijzen februari 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€55
100 liter2€2.850 – €3.000€80
200 liter2€3.200 – €3.900€145
300 liter3€4.525 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-west-terschelling

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan de omvang en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Er volgt snel een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in West-Terschelling (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is recentelijk verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €500 tot wel €1375. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in West-Terschelling

 • Zon&Co (Stroom & Warmte-6 PVT-6.300), vermogen 2098 [KW], €1427 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 1941 [KW], €1320 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C19_49_300), vermogen 1904 [KW], €1295 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Terschelling een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.terschelling.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte West-Terschelling aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in West-Terschelling!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte middels de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!