Zonneboiler Midsland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Midsland? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via zonneboilerrevolutie.nl check jij samengestelde details die helpen bij een zonneboiler kopen in Midsland.

zonneboiler systeem installeren in 8891

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Terschelling gebruikt 1600 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €150 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8891
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Midsland vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Midsland! Via zonneboilerrevolutie.nl ontdek je simpel en snel een goede installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Terschelling. Of benader Qbis.nl voor informatie over goede installatiebedrijven in de buurt. Hierna vind jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op reviews en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in het warme water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Midsland. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er systemen met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Midsland liggen tussen de €2750 en €3350, inclusief installeren. Het systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje tref jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor enkele voorbeelden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €180 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€60
100 liter2€2.925 – €3.100€90
200 liter2€3.200 – €3.925€145
300 liter3€4.550 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-midsland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Door deze info kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Midsland (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verbreed. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €750 tot €1625. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Midsland

 • 2-improve energy (HYG200CS1ww2xPro18), vermogen 3111 [KW], €2115 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2037 [KW], €1385 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ EXAP_2_15_40_650), vermogen 3302 [KW], €2245 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Terschelling mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.terschelling.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Midsland aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Midsland!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!