Zonneboiler Landerum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Landerum? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Landerum.

zonneboiler systeem installeren in 8893

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1000.
 • Een alledaags gezin in Terschelling stookt 1600 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €50 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8893
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Landerum vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Landerum! Door middel van onze tool check je eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Terschelling. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en eventuele keurmerken. Denk aan Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral een rendabele oplossing voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Wegens dalende prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Landerum. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Landerum variëren tussen €2725 en €3650, met installatie. De installatie kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op onze website lees je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna tref jij voor velerlei mogelijkheden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €150 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.675€45
100 liter2€2.775 – €3.050€100
200 liter2€3.225 – €3.800€115
300 liter3€4.550 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-landerum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze statistieken kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Denk aan aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Landerum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €475 tot wel €1250. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Landerum

 • 2-improve energy (HYG300CS1ww1xPro24), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 30-300), vermogen 1621 [KW], €1102 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Terschelling mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.terschelling.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Landerum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Landerum!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!