Zonneboiler Striep

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Striep? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze website ontdek jij handige raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Striep.

zonneboiler systeem installeren in 8892

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een standaard woning in Terschelling verbruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8892
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Striep vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Striep! Via de zonneboiler-vergelijker ontdek je eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Terschelling. Of probeer de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Verderop vind jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan VCA, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). De installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lagere prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Striep. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Striep fluctueren tussen de €2825 en €4400, met installatie. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor verscheide voorbeelden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €100 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€55
100 liter2€2.775 – €3.200€105
200 liter2€3.300 – €3.875€135
300 liter3€4.525 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-striep

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze gegevens kan de vakman een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Er volgt binnen een week een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Striep (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle installaties die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot €1075. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Striep

 • 2-improve energy (HYG300CS1ww1xPro18), vermogen 1691 [KW], €1150 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2035 [KW], €1384 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ EXAP_2_19_50_800), vermogen 3565 [KW], €2424 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie hanteert de gemeente Terschelling mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.terschelling.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Striep aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Striep!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!