Zonneboiler Lies

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Lies? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref jij actuele raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Lies.

zonneboiler systeem installeren in 8895

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1000.
 • Een gemiddelde woning in Terschelling gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit betekent een forse besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8895
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Lies vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Lies! Middels deze pagina check je simpel en snel een goede installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Terschelling. Of surf naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installateurs in de buurt. Hierna vind je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Denk aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Het systeem behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan regelt de CV-brander de rest. Vooral een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Lies. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook hebben we nog een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In juni 2024 zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Lies variëren tussen €2900 en €3600, met montage. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor verscheide voorbeeldsituaties de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €145 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.550€60
100 liter2€2.850 – €3.025€100
200 liter2€3.100 – €3.875€110
300 liter3€4.400 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-lies

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Lies (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €925 tot €1025. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Lies

 • 2-improve energy (HYG300CS1ww2xPro24), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2073 [KW], €1410 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc9 bs120 a label), vermogen 1085 [KW], €738 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Terschelling een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.terschelling.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Lies aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Lies!

 • Een warmtepomp: wint energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!