Zonneboiler Grou

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Grou? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem komt tot stand door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze vergelijker lees je accurate informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Grou.

zonneboiler systeem installeren in 9001

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1300.
 • Een gemiddeld gezin in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €115 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9001
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Grou vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Grou! Middels zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs in de buurt. Onderstaand ontdek jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door scherpe prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Grou. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Grou liggen tussen de €2475 en €4300, met installatie. Deze installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De investering wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Hierna vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor verscheide voorbeeldsituaties de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €115 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€70
100 liter2€2.775 – €3.000€100
200 liter2€3.200 – €3.825€135
300 liter3€4.600 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-grou

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Door deze informatie kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de grootte en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een week een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Grou (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle installaties die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1050. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Grou

 • 2-improve energy (HYG800CS1ww2xPro24), vermogen 3533 [KW], €2402 subsidie.
 • Ecodome (3×15 – 200.2), vermogen 3139 [KW], €2135 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc23 bs120 a label), vermogen 1345 [KW], €915 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Leeuwarden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.leeuwarden.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Grou aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Grou!

 • Warmtepomp: genereert warmte via de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!