Zonneboiler Hoorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Hoorn? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij handige informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hoorn.

zonneboiler systeem installeren in 8896

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1800.
 • Een gemiddelde woning in Terschelling verbruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8896
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Hoorn vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Hoorn! Door gebruik te maken van onze website tref je simpel en snel een goede installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Terschelling. Of benader echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installateurs in je omgeving. Verderop bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie kan benut worden voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Het product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hoorn. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Hoorn komen gemiddeld uit tussen €2550 en €3050, met monteren & installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering is gebaseerd op het type zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop ontdek jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een paar scenario’sde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €55 per jaar (energieprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.700€55
100 liter2€2.750 – €3.100€85
200 liter2€3.300 – €3.900€130
300 liter3€4.425 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-hoorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze data kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft de grootte en de mate van isolatie. Relevant is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je krijgt snel een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Hoorn (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €850 tot €1700. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hoorn

 • 2-improve energy (HYG150CS1ww1xPro18), vermogen 1643 [KW], €1117 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2068 [KW], €1406 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc21 bs 120 a label), vermogen 1260 [KW], €857 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verschaft de gemeente Terschelling soms een extra tegemoetkoming. Zie www.terschelling.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Hoorn aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Hoorn!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!