Zonneboiler Wergea

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Wergea? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van deze pagina bekijk je handige aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Wergea.

zonneboiler systeem installeren in 9005

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een doorsnee gezin in Leeuwarden gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9005
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Wergea vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Wergea! Dankzij onze tool ontdek je gemakkelijk een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of check de website kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit jouw provincie. Hierna vind jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gebruikt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal interessant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens lagere prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wergea. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De kosten zonneboiler Wergea liggen tussen de €2500 en €3850, inclusief plaatsing. Deze installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Hierna vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor meerdere voorbeelden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €140 per jaar (gasprijzen februari 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€65
100 liter2€2.800 – €3.050€85
200 liter2€3.200 – €3.825€125
300 liter3€4.525 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-wergea

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze informatie kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een week een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Wergea (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €725 tot €1850. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wergea

 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww2xPro24), vermogen 3548 [KW], €2413 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 96-1000), vermogen 3556 [KW], €2418 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc23 bs 300 a label), vermogen 1467 [KW], €998 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Leeuwarden mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.leeuwarden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Wergea aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Wergea!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!