Zonneboiler Friens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Friens? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat in de basis uit twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze website bekijk jij praktische informatie over een zonneboiler kopen in Friens.

zonneboiler systeem installeren in 9009

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een gemiddeld gezin in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9009
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Friens vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Friens! Dankzij de zonneboiler-vergelijker achterhaal je moeiteloos een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Leeuwarden. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand check je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Sterkin, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Friens. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Friens liggen tussen de €2650 en €3300, met montage. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor verschillende mogelijkheden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €145 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.550€50
100 liter2€2.775 – €3.150€75
200 liter2€3.275 – €3.950€140
300 liter3€4.450 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-friens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee komen wij erachter naar wie verdere info verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze gegevens kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Friens (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle apparaten die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €500 tot wel €1700. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Friens

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww1xPro18), vermogen 1687 [KW], €1147 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 2-150L), vermogen 1727 [KW], €1174 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 30 bs 400 a label), vermogen 1820 [KW], €1238 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Leeuwarden een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.leeuwarden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Friens aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Friens!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!