Zonneboiler Poppenwier

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Poppenwier? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee delen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. deze website tref jij bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Poppenwier.

zonneboiler systeem installeren in 9013

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een doorsnee huishouden in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9013
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Poppenwier vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Poppenwier! Met behulp van onze vergelijker check je zonder problemen een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of bezoek echteinstallateur.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Onderstaand achterhaal je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwater-gebruik. Door lage winkelprijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Poppenwier. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard hebben we nog het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Poppenwier zitten gemiddeld tussen €2750 en €3300, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop check jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor enkele voorbeelden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €95 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€60
100 liter2€2.850 – €3.175€75
200 liter2€3.275 – €4.000€115
300 liter3€4.600 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-poppenwier

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze informatie kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft aantal kamers en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij ontvangt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Poppenwier (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €800 tot €1625. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Poppenwier

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww2xPro24), vermogen 3494 [KW], €2376 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 3-300L), vermogen 2848 [KW], €1937 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc 16 bs 300 a label), vermogen 1772 [KW], €1205 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Súdwest-Fryslân een groene lening of kleine subsidie. Zie www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Poppenwier aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Poppenwier!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!