Zonneboiler Mantgum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Mantgum? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je toepasbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Mantgum.

zonneboiler systeem installeren in 9022

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een doorsnee huishouden in Leeuwarden verbruikt 1220 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €140 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9022
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Mantgum vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Mantgum! Geholpen door deze pagina bekijk je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of klik door naar de website kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs in je omgeving. Verderop ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een grote vraag naar warm water. Wegens lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Mantgum. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet je rekening houden met het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Mantgum liggen tussen de €2775 en €4000, met installatie. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op onze website bekijk je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor een paar omstandigheden de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €130 op jaarbasis (gasprijs december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.525€55
100 liter2€2.950 – €3.200€75
200 liter2€3.300 – €3.950€115
300 liter3€4.475 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-mantgum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie de specificaties verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Via deze data kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke andere systemen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Mantgum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle systemen die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €900 tot €1375. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Mantgum

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww2xPro18), vermogen 3172 [KW], €2157 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 100 BSH), vermogen 648 [KW], €441 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 23 bs 400 a label), vermogen 1498 [KW], €1019 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie geeft de gemeente Leeuwarden mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.leeuwarden.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Mantgum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Mantgum!

 • De warmtepomp: ontneemt energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!