Zonneboiler Jellum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Jellum? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl check jij waardevolle informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Jellum.

zonneboiler systeem installeren in 9026

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een gemiddeld huishouden in Leeuwarden verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9026
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Jellum vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Jellum! Door middel van onze website achterhaal je snel een professionele installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Leeuwarden. Of check echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installateurs in je omgeving. Onderstaand achterhaal jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Met name een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Jellum. Zo’n systeem is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Jellum schommelen tussen de €2500 en €4150, inclusief plaatsing. Dit product hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop check jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor verschillende omstandigheden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €160 per jaar (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€55
100 liter2€2.825 – €3.200€85
200 liter2€3.250 – €4.000€145
300 liter3€4.600 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-jellum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om te weten hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Jellum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €925 tot wel €1025. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Jellum

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 V + VMS 8 + VIH S1 150/4 B), vermogen 1352 [KW], €919 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 BSV), vermogen 1012 [KW], €688 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc30 cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 2661 [KW], €1809 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Leeuwarden een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.leeuwarden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Jellum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Jellum!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte middels de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!