Zonneboiler Hilaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Hilaard? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hilaard.

zonneboiler systeem installeren in 9027

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €700.
 • Een standaard woning in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9027
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Hilaard vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Hilaard! Middels de zonneboiler-vergelijker tref je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Leeuwarden. Of klik door naar de website Qbis.nl voor lijstjes met erkende installateurs in de buurt. Hieronder tref jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product draagt zorg voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toegepast door grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Hilaard. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard is er nog het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Hilaard fluctueren tussen de €2600 en €3750, inclusief installeren. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor diverse omstandigheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €125 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.650€65
100 liter2€2.800 – €3.150€80
200 liter2€3.200 – €3.900€140
300 liter3€4.600 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-hilaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de productinfo verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Middels het energieverbruik kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft aantal kamers en staat van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hilaard (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €475 tot wel €1200. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hilaard

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 V + VMs8 + VIHS1 150/4B), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BSV), vermogen 1311 [KW], €891 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 302 [KW], €2054 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Leeuwarden mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.leeuwarden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Hilaard aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hilaard!

 • Een warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!