Zonneboiler Blessum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Blessum? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Met behulp van onze vergelijker bekijk jij praktische raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Blessum.

zonneboiler systeem installeren in 9032

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1900.
 • Een gemiddeld huishouden in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €135 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9032
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Blessum vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Blessum! Met behulp van deze pagina check je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of bezoek de website kvinl.nl voor een database met professionele installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf ontdek jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Denk aan Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Blessum. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Blessum liggen tussen de €2400 en €3850, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het tarief komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor meerdere voorbeelden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €105 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€45
100 liter2€2.800 – €3.200€80
200 liter2€3.125 – €3.875€140
300 liter3€4.600 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-blessum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze gegevens kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Denk aan aantal kamers en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Blessum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €725 tot €1725. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Blessum

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 H + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 1956 [KW], €1330 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 500 BSV), vermogen 2222 [KW], €1511 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Waadhoeke een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.waadhoeke.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Blessum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Blessum!

 • Warmtepomp: haalt energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!