Zonneboiler Bakkeveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Bakkeveen? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van onze tool tref je handige aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Bakkeveen.

zonneboiler systeem installeren in 9243

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
 • Een doorsnee gezin in Opsterland gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9243
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Bakkeveen vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Bakkeveen! Middels onze website check je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Opsterland. Of probeer kvinl.nl voor informatie over ervaren installateurs in de regio. In onderstaande box achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lagere prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Bakkeveen. Zo’n systeem is goed te combineren met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De geschatte kosten zonneboiler Bakkeveen fluctueren tussen de €2700 en €3450, inclusief installeren. Het product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor enkele mogelijkheden de kosten en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €105 per 12 maanden (gasprijzen november 2023). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€70
100 liter2€2.900 – €3.050€80
200 liter2€3.150 – €3.875€145
300 liter3€4.450 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-bakkeveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Middels deze data kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de omvang en de mate van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Bakkeveen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €850 tot wel €1375. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Bakkeveen

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar CPC24 SBS300L TW), vermogen 1611 [KW], €1095 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 1-30hpc), vermogen 1855 [KW], €1261 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-300-H2), vermogen 317 [KW], €2156 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Opsterland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.opsterland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Bakkeveen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Bakkeveen!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!