Zonneboiler Beetsterzwaag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Beetsterzwaag? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. onze tool bekijk jij samengestelde informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Beetsterzwaag.

zonneboiler systeem installeren in 9244

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1750.
 • Een doorsnee huishouden in Opsterland gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9244
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Beetsterzwaag vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Beetsterzwaag! Geholpen door onze tool achterhaal je gemakkelijk een goede installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Opsterland. Of probeer echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installateurs in de buurt. Bijgaand vind jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter is de werking niet optimaal. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem is toepasbaar voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Beetsterzwaag. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags kan men ook kiezen voor een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De recente kosten zonneboiler Beetsterzwaag fluctueren tussen de €2750 en €3450, inclusief plaatsing. De installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. In het volgende kopje ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder check je voor een variatie aan scenario’sde kosten en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €165 per 12 maanden (gasprijzen november 2023). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€50
100 liter2€2.800 – €3.125€105
200 liter2€3.275 – €3.925€135
300 liter3€4.550 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-beetsterzwaag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Beetsterzwaag (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle modellen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €425 tot wel €1850. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Beetsterzwaag

 • Burg Spitzentechnologie (2 x Platinmaster BS140 TW), vermogen 1084 [KW], €737 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 2-30hpc), vermogen 3312 [KW], €2252 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 600 – 3 XRAY10), vermogen 2232 [KW], €1518 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Opsterland mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.opsterland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Beetsterzwaag aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Beetsterzwaag!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!