Zonneboiler Siegerswoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Siegerswoude? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee zaken: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker bekijk je samengestelde adviezen over een zonneboiler kopen in Siegerswoude.

zonneboiler systeem installeren in 9248

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1750.
 • Een gemiddelde woning in Opsterland stookt 1580 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9248
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Siegerswoude vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Siegerswoude! Middels onze vergelijker bekijk je moeiteloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Opsterland. Of benader echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Hierna lees jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een grote vraag naar warm water. Vanwege scherpe prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Siegerswoude. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard hebben we nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Siegerswoude liggen tussen de €2650 en €3250, met monteren & installeren. Het systeem hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor diverse voorbeeldsituaties de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €140 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.700€60
100 liter2€2.800 – €3.150€90
200 liter2€3.300 – €3.800€130
300 liter3€4.450 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-siegerswoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft de grootte en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt snel een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Siegerswoude (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €600 tot €1575. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Siegerswoude

 • HONE (HONE premium 500L 11-SP501), vermogen 3710 [KW], €2523 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2 x CPC24 + HSP-1 400L), vermogen 349 [KW], €2373 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 1000 – 5 XRAY10), vermogen 2814 [KW], €1914 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Opsterland soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.opsterland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Siegerswoude aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Siegerswoude!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!