Zonneboiler Ureterp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Ureterp? Door middel van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie bestaat uit 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. D.m.v. deze website tref je praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ureterp.

zonneboiler systeem installeren in 9247

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een alledaags huishouden in Opsterland verbruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €75 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9247
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Ureterp vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Ureterp! Dankzij deze pagina bekijk je probleemloos een erkende installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Opsterland. Of benader echteinstallateur.nl voor een overzicht met competente installateurs uit de gemeente. Verderop tref je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bovenal toepasbaar op grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ureterp. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er structuren met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Ureterp zitten gemiddeld tussen €2950 en €4250, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een aantal scenario’sde totaalprijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €80 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.550€45
100 liter2€2.825 – €3.000€85
200 liter2€3.175 – €3.825€125
300 liter3€4.425 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-ureterp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze info kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Van belang zijn aantal kamers en de isolatiewaarden. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Ureterp (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd twee jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €850 tot €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ureterp

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 SBS500L TW), vermogen 3192 [KW], €2171 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC18 + HSP-1 400), vermogen 3205 [KW], €2179 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 800L – 5 XRAY10), vermogen 2878 [KW], €1957 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente Opsterland soms een extra tegemoetkoming. Check www.opsterland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Ureterp aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ureterp!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!